Llar d'infants Pam i Pipa

ELS AJUDEM A DEIXAR EL BOLQUER? US ANIMEU?

Llar d’infants

ELS AJUDEM A DEIXAR EL BOLQUER? US ANIMEU?

Hola Famílies,

Com esteu? Què tal estar tots a casa? .... complicadet?? Aixx són moltes hores i hem de buscar activitats i coses a fer per “matar l’aranya” . Avui us volem fer una proposta, les nenes i nens més grans i que mostren ganes per anar al wàter, pot ser sigui ara el moment de deixar el bolquer.

Pistes que us poden ajudar.

  1. En el moment de canviar el bolquer, observeu que està molt sec o mooolt ple. Això vol dir que retè el pipí, l’estona suficient per esperar a fer-ho a l’orinal o wàter.

  2. És capaç de abaixar-se els pantalons, les calcetes o calçotets , asseure's a l'orinal i després fer l'operació a la inversa. Significa que té la maduresa motriu per fer aquestes accions.

  3. Manifesta que té pipí i/o caca abans o just després de fer-ho.

  4. Li molesta el bolquer brut o el bolquer en si mateix.

Bé i qualsevol altra senyal , vosaltres coneixeu més bé a les vostres filles i fills.

Si voleu fer proves .

  1. Poseu l’orinal al wàter, no al menjador, sala...No és una joguina.

  2. Aprofiteu els moments fixes de canvi de bolquer per a asseure a l’orinal, (al matí quan es lleva, abans de la migdiada, abans d’anar a dormir...) uns minuts. Si fa pipí o caca feliciteu-la/lo i si no , no passa res, en els dos casos seguiu amb la vostra rutina. Amb això i les pistes anteriors, són uns bons indicadors per posar-nos a l’acció.

TREIEM EL BOLQUER !!!!!
Quan ja decidiu fer el pas....

  1. El bolquer només per la migdiada i per dormir, la resta del dia amb calces i calçotets.

  2. Asseure-la/’l, cada 30 minuts. Si es fa pipí a sobre, comptar els 30/45 min. a partir d’aquest moment. ( no cal estar amb el cronòmetre a la mà). És pot anar allargant el temps conforme s’observa que aguanta. A l’orinal no cal que s’estigui molta estona, com a molt 5 min. (aquí tampoc cal cronòmetre).

  3. Quan faci pipí o caca a l’orinal, felicitacions i encoratjar-lo/la a seguir, a fer-se gran. NO CAL REGALS, ni exageracions. El procés del control d’esfínter, és un altre hàbit que s’ha d’assolir amb la mateixa naturalitat com el de menjar sols, vestir-se o saludar..

  4. Quan s’escapa NO RENYAR, però si comunicar que millor avisar..., no negar el fet amb un “no passa res”, és més positiu explicar el que ha passat, posant paraules amb un to de veu dolç i utilitzant un llenguatge positiu ( No diem: això no és fa / Estàs brut - Diem: el pipí i la caca és fa a l’orinal / ara haurem de netejar-te ). També podem convidar al nen/a a col·laborar en la seva higiene.

I com deia Maria Montessori:

"Quan estalvies a un infant l’esforç que ell podria fer, li estàs impedint créixer."

Famílies, una forta abraçada i ens anem “parlant”. Ànims i fins aviat.

Descarrega't la nostre applicació!