Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

     
 
 La panera dels tresors és, tal i com diu el seu nom, una panera plena d’objectes quotidians que triem amb una finalitat molt concreta: la d’estimular els cinc sentits i el moviment.

Aquesta activitat suposa per al nen una gran experiència gràcies a tota la varietat que es posa al seu abast: textures, pes, formes, olors, colors, sons, consistència, volums, temperatura...

Davant dels seus ulls s’obra tot un univers que li permet, mitjançant accions de descoberta (llepar, mossegar, manipular...), preguntar-se “Què és això?”
 
  MÉS FOTOS
El joc heurístic és una activitat en la qual posem a l’abast dels nens i nenes gran quantitat de materials que ofereixen la possibilitat de ser explorats lliurement, combinats entre ells i classificats en acabar la sessió de joc.
La quantitat  d’objectes que s’utilitzen en el joc heurístic ha de ser suficient per tal que els nens puguin jugar còmodament, aconseguint un ambient relaxat que afavoreixi la concentració i l’acció. Davant de tot aquest material que se li ofereix, el nen es pregunta: I amb tot això... què puc fer?... I comença l’exploració. Els nens i nenes actuen lliurement amb el material experimentant, classificant, comparant...

Amb el joc heurístic cada nen forma part activa del joc, observa, es situa i decideix què és el que vol fer. I el més important: amb aquest joc es respecten els ritmes de cadascú.
 
El joc simbòlic sorgeix al voltant de l’any i mig i s’allarga fins els 4 anys.

Gràcies al joc simbòlic el nen aprèn a representar la realitat i va adquirint la formació de nous conceptes. El joc es torna cada cop més complex i el nen aprèn a utilitzar i a jugar amb les paraules, imitant i representant persones, animals, jugant amb la realitat i amb la imaginació.

Mitjançant aquesta evolució del joc el nen va aprenent a resoldre amb l’ajut de la seva pròpia imaginació els problemes bàsics que sorgeixen a la vida quotidiana.
  
 
Rocafort 242, 08029, Barcelona.   Tel. 93.321.71.95.   contacte@pamipipa.cat