Llar d'infants Pam i Pipa

COMENCEM A MASTEGAR

Llar d’infants

COMENCEM A MASTEGAR

Hola famílies!

Des del Niu creiem que ha arribat el moment d’anar introduint el menjar a trossets. Per això us hem preparat unes petites indicacions.

Tenim la tendència a donar molt menys importància al moment en que un nadó comença a mastegar que quan comença a caminar o a dir les primeres paraules, però aquest és un dels avenços més significatius de tota la seva evolució.

Cap als 8 mesos el nadó adquireix el moviment reflexa de mastegar i ja té preparat el seu sistema digestiu per assimilar sense molèsties la alimentació semi sòlida. Encara que al principi el nen pot refusar els sòlids és important començar a introduir-los en aquest moment perquè els nens que no masteguen o comencen a fer-ho molt tard són més propensos a patir problemes bucodentals (genives dèbils, mandíbula petita,...) i molèsties estomacals (gasos, digestions pesades,...). A més a més, quan més es triga a introduir aliments sòlids a la dieta del nadó és més possible que li costi més habituar-se i deixar els purés.

Per començar en aquest aprenentatge hem de tenir molta paciència i si no accepta els trossets no hem de deixar d'insistir. Encara que no li hagin sortit les dents, no hem de patir per a que es faci mal perquè els bebès tenen les genives molt fortes i donat que els aliments que li donarem no són durs podrà mastegar-ho molt bé.

  • Oferiu-li el menjar triturat i esporàdicament aneu donant-li galetes, pa, trossos de fruita perquè comenci a mastegar-los com si fos un joc.
  • Deixeu que agafi trossets del vostre menjar i si vol, que l'agafi amb els dits encara que es taqui.
  • Doneu-li l'aliment sòlid de primer plat, quan té més gana, i completeu amb els seu puré si cal. Arribarà un moment que menjarà suficient aliment sòlid i no serà necessari completar.

Creiem que el pas a l'alimentació sòlida és una fita molt important en aquesta etapa evolutiva i és molt important ensenyar al nadó a mastegar bé.

Una forta abraçada des del niu virtual, seguim en contacte!!

Eva, Julia i Nuria

Descarrega't la nostre applicació!