Llar d'infants Pam i Pipa

IDEES D'EXPERIMENTACIONS

Llar d’infants

IDEES D'EXPERIMENTACIONS

Bon dia famílies del Pam i Pipa!

Primer de tot, esperem que estigueu tots bé i cuidant-vos moltíssim. Que sapigueu que nosaltres trobem molt a faltar als nostres Pollets i Conillets! Us donem algunes idees d’experimentacions que podeu fer a casa per tal de passar una bona estona, estimular els 5 sentits i treballar diferents habilitats com per exemple: la psicomotricitat fina.

Tipus d’experimentacions:

  • SAFATES

Hi podeu posar per exemple; sal, sucre, farina, pa ratllat... I llavors posar a dintre altres objectes que tingueu a casa o aliments com per exemple diferents tipus de pasta o nous. Els hi doneu també recipients que puguin utilitzar per posar, treure i traspassar. És una proposta amb la que estant distrets i practiquen moltes habilitats i conceptes d’una manera lliure. Si a la safata hi poseu aigua, podeu posar a dintre objectes que pesin i s’enfonsin o altres que surin com per exemple els taps de suro.

  • ALIMENTS

Aquí teniu moltes opcions i qualsevol aliment es vàlid per a començar una nova experimentació. Si és cert, que les verdures i hortalisses donen molt joc ja que primer els hi podem presentar crues i després les podem cuinar.
Una altra opció es utilitzar aliments per fer estampació. Per exemple, les carxofes estampades semblen flors! Doneu via lliure a la vostra imaginació!

  • PINTURA

Si en teniu a casa, és un material molt útil per a experimentar i per treballar les parts del cos. Podem pintar les mans o els peus i estampar-los o també dibuixar amb els dits. És pot pintar amb pinzells, amb rodets, amb esponges.. aprofiteu el que tingueu a mà.

  • CAMINAR DESCALÇ

Caminar sense sabates obre la ment als infants. Així que perquè no muntar un circuit amb diferents materials per a que puguin trepitjar-los i sentir diferents textures i temperatures? Preparem diversos elements; aigua (pot ser calenta), farina, castanyes, gel, sal gruixuda, pells de mandarina...el que vulgueu. Després animem als peques a passar-hi per sobre, si no ho veuen clar, podeu fer-ho vosaltres per a motivar-los.

Els peus són els grans oblidats del nostre cos i en ells hi tenim moltíssimes terminacions nervioses que poden donar-nos molta informació!

Raquel i Rosi.Descarrega't la nostre applicació!