Llar d'infants Pam i Pipa

ACTIVITATS AL NIU

Llar d’infants

ACTIVITATS AL NIU

Hola famílies, desitgem que tots estigueu bé de salut i també anímicament. Ja han passat més de dues setmanes i per fi hem rebut notícies vostres. Moltes gràcies per enviar-nos fotos!!!

Hem vist que la Berta i l’Aran ja mengen trossets. Vinga Ratolins a veure si ens animem a fer el pas.
I per cert, Moltes felicitats Aran!!! segur que ho vas passar genial, quan tornem a l'escola tornarem a celebrar el teu aniversari i el del Rafa que també ha fet una any. Que grans!!

Nosaltres hem estat treballant preparant unes activitats que us volem proposar per fer amb els petits els següents dies, segur que els agrada.

ENS MOVEM

Fa molts dies que estem tancats a casa i tots desitgem sortir al carrer a estirar les cames. També els nens necessiten moure’s una mica encara que us sembli que no paren quiets. Agafeu tots els coixins que trobeu per casa i poseu-los al terra a sobre d’un llençol gran. Escampeu-los bé, poseu música divertida i és el moment d’estirar-se a terra amb ells (no val seure) heu d’estirar-vos, caminar a quatre grapes, perseguir-los per l’habitació, deixar que us trepitgin, fer la “croqueta”…

Segur que passareu una estona d’allò més divertida i si teniu germans grans us donaran un cop de mà.

JUGUEM AMB ROBES

Els teixits són un material de joc espectacular pels nens a totes les etapes perquè tenen moltíssimes possibilitats. La seva capacitat de transformació ens permet transformar l’espai i a nosaltres mateixos; ens permeten desaparèixer. Són molt lleugers i els permet manipular-les amb facilitat, a més la seva calidesa els fa agradables al tacte i acaricia la seva pell.

Tots tenim a casa molts teixits: mocadors, llençols, mantetes, bufandes, gorros, guants…
Agafeu uns quants i presenteu-los dins d’una capsa gran al terra. Veureu com passen una bona estona triant i remenant, fixant-se en els colors i les textures diferents. També els podeu disfressar amb els guants, les bufandes i els mocadors. Veureu que bé s'ho passen.

JUGUEM AMB VERDURES I FRUITES

Les fruites i verdures ens donen molt de joc amb els nadons. Els agrada molt explorar la seva forma amb les manetes, ficar-se-les a la boca per tastar-les i olorar-les.

Agafeu fruites o verdures que siguin diferents a la vista i les presenteu a dins d’un recipient de la cuina (un bol, una cassola…) . Per exemple com a fruites podeu agafar taronja, llimona, plàtan... i com a verdures pebrots de diferent color, pastanagues o carbassó... Després de jugar amb elles les podeu pelar i tallar a trossos prou grans perquè els puguin agafar amb la mà i deixeu que les agafin, les tastin, les xafin…

Tant amb les verdures com amb les fruites podeu fer una altre activitat per un altre moment. Guardeu les verdures que heu fet servir i bulliu-les una mica abans de tornar a jugar. Amb aquest pas haureu canviat la textura, el tacte i el gust de tots aquests aliments. Amb fruites com la poma i la pera també podeu fer aquesta part de l’experimentació i amb els cítrics podeu treure el suc i deixar que se’l prenguin.

Desitgem que amb aquestes propostes ajudem una mica a passar els dies i no es facin tan llargs. Nosaltres cada vegada amb més ganes de tornar a estar tots junts. No oblideu enviar-nos fotos per veure com estan de grans els nostres petits i els avenços que fan.

Una abraçada,

El niu virtual.

Julia, Nuria i EvaDescarrega't la nostre applicació!