Background

CUIDEM EL NOSTRE MÓN

Imatge principal

CUIDEM EL NOSTRE MÓN

Gairebé cada dia llegim o escoltem notícies relacionades amb l’alerta climàtica i com aturar-la tenint cura del medi ambient. Hi ha aquells qui ho prenen al peu de la lletra, aquells qui aporten el seu granet de sorra i els escèptics. Fins i tot, aquells qui neguen l’existència de l’alerta climàtica.

Però no estem aquí per a debatre-ho. Som al blog de l’escola, oi? Parlem de l’escola!

Al Pam i Pipa eduquem transmetent una sèrie de valors, entre els quals destaquen el respecte i l’estima envers els altres i el nostre entorn. És per això que treballem la cura del medi ambient, l’entorn que ens envolta i en que vivim.

Tots els éssers humans vivim i ens desenvolupem en aquest sistema conegut com a medi ambient, de manera que no només vol dir que en tenim la capacitat de cuidar-lo sinó la responsabilitat de fer-ho.

Aquesta tasca involucra tant a grans com a petits, ja que introduint-ho en edats primerenques podem aconseguir que se’n conscienciïn des d’un principi.

“Però son molt petits!” Podeu pensar. Doncs aquests petits, els vostres fills i filles, reciclen a l’escola. Els dies que hi ha iogurt de postres, el llencen ells mateixos a una safata de color groc diferenciada de la safata on van les restes del compost.

Quan comença el bon temps altra vegada, a voltant de la primavera, plantem enciams, tomàquets, i altres fruites i verdures que, un cop es poden collir, la Puri els cuina per dinar.

Aprenen a tirar la cadena una vegada després d’anar al lavabo. I mira que els agrada tirar-la! Però a base d’explicar-los que amb un cop n’hi ha prou, que es gasta molta aigua, ho fan quan cal.

A més a més, el 17 de gener visitem el CRAM. Allà ens expliquen la importància de tenir cura de l’entorn marí, per a poder cuidar els animals que hi habiten. Com deien l’any passat en tornar de la sortida, “perquè les tortugues no es posin malaltes”!

Hi ha tot un seguit de maneres de tenir cura del nostre entorn que es poden treballar des de ben petits i aquestes en son un recull de les que treballem al Pam i Pipa.Descarrega't la nostre applicació!