Background

NENS DESCALÇOS

Imatge principal

NENS DESCALÇOS

Moltes vegades ens pregunteu perquè us demanem que els nens no portin sabates a la classe, a part d’un tema higiènic o fem per contribuir a una millor desenvolupament de la intel•ligència del bebè.
Des del punt de vista del desenvolupament neurològic i de la sensibilitat tàctil, els peus tenen una sensibilitat molt més fina que la de la mà fins els 8-9 mesos.

Per això en els primers mesos els peus tenen una funció essencial: informar del món exterior al bebè, que toca amb ells tot el que té a prop, els manipula amb les seves mans i se’ls porta a la boca.
A més el fet de posar sabates contínuament als bebès els priva d’informació tàctil i de la percepció de la posició i moviment dels peus en relació amb l’espai.

El fet de recolzar el peu descalç sobre tot tipus de superfícies, contribueix al desenvolupament muscular i a la propiocepció.

Per tant, creiem que durant aquesta etapa hauríem d’aprofitar totes les oportunitats que tinguem per mantenir el bebè descalç. Hem de fer cas als nens que en aquestes etapes tenen molta facilitat per treure’s les sabates perquè estaran millor sense elles.

Júlia i Eva (Educadores NIU)

Descarrega't la nostre applicació!